Jalovik je bio izuzetno snažno i prijatno iznenađenje za mene. Proveo sam dve predivne, intenzivne i inspirativne sedmice. Imao sam dovoljno vremena da se potpuno posvetim istraživanju i usredsredim na svoj posao bez ikakvih drugih misli. Imao sam priliku da svakodnevno razmenjujem ideje i iskustva sa ostalim umetnicima sa kojima sam odmah uspostavio veoma dobar odnos. Večeri smo provodili razgovarajući o našim radovima, istraživanjima, šireći vidike. Sve je bilo tako dobro, tako šarmantno i zanimljivo.
Moje istraživanje je u poslednje vreme uglavnom usmereno na fotografisanje portreta. U Jaloviku sam radio na seriji portreta dece iz sela, koja su sledeća generacija odraslih stanovnika ovog sela. Serija nosi naziv Deca vas gledaju. Pokušao sam da izbegnem stereotip koji prikazuje decu kao nasmejane i šarmantne ličnosti, koncentrišući se na njihove snažne i ozbiljne karaktere.


RAD

„Deca vas gledaju ”, serija od 4 digitalne fotografije, 116 x 150 cm svaka

Rođen 1969. godine. Bavi se profesionalnom fotografijom od 1992. godine. Njegove reportaže su objavljene u najvažnijim međunarodnim časopisima. Njegov rad o velikom hrišćanskom hodočašću u Evropi, Path of Faith , dobio je prvu nagradu na konkursu World Press Photo u 2005. godini, u kategoriji Umetnost i zabava. Od 2007. godine živi na relaciji između Kine i Italije. U 2010. godini dobija prvu nagradu konkursa Sony World Photography Awards, u kategoriji portreta, a u 2011. je bio jedan od finalista pomenutog konkursa.

KONTAKT

tommasobonaventura@yahoo.com